AKROBATIKA V PARKU TRAMPOLINOV, KRANJ

4-urni program v parku trampolinov na GIBI GIBU v Kranju. Za otroke od 5. do 10. leta starosti.

Termini: torek in petek od 19.00-19.45

Pričetek: torek, 10.9.2019 ob 19.00

V primeru slabega vremena zagotovimo nadomestni termin.

Cena: 40 eur

Oblika vadbe na trampolinih, ki je zasnovana na gimnastičnih prvinah. Ponuja veliko možnosti za razvoj osnovnih motoričnih sposobnosti, kot so koordinacija, moč, hitrost, orientacija v prostoru, gibljivost in vzdržljivost.

Učimo se osnovnih gimnastičnih elementov kot so osnovni skoki, prevali, salte, kolesa, premeti…. Poleg zabavnih trikov posebno pozornost namenimo tudi varni uporabi trampolinov.

Vsi otroci željni novih trikov in zabave v zraku v parku trampolinov vabljeni k vpisu.

Dodatne informacije: info@migimal.si, 041 338 131 (Urša), 041 683 943 (Dejan)

Trampolin, Ljubljana

Vadba na trampolinu ima veliko pozitivnih učinkov. Treningi so atraktivni, zabavni, po vadbi so udeleženci še vedno visoko motivirani. Redna vadba vpliva na izboljšanje in razvoj motoričnih sposobnosti; ravnotežja, koordinacije, orientacije v prostoru in timinga.

Lokacija: Ljubljana, Športni park Savsko naselje in Kranj, Gibi Gib

Termin: Od aprila do novembra

Ko v zraku lebdimo, pridobimo občutek za gibanje lastnega telesa v prostoru. Vadba je primerna za vse generacije. Od najmlajših in vse do zrelih let. Ko si otrok sam želi, lahko preizkusi, kako deluje prožna ponjava. Z organizirano vadbo pričnemo pri otrocih od 2.leta dalje v spremstvu staršev. Nekateri otroci preizkusijo trampolin že takoj, ko shodijo. Ponjava je prožna in mehka, in ko malček po njej hodi in teče, ima kar nekaj dela z ravnotežjem. Tu gre bolj za pridobivanje osnovnih motoričnih sposobnosti kot za učenje pravilnega odriva. Velja pa, da otroci, ki poskušajo skakati po trampolinu, dobijo prej občutek za sonožen odriv.

V svetu odraslih velja da je skakanje po trampolinu  zabava za otroke. Ko so starši prihajali s svojimi otroki na naše tečaje na trampolinu, so se za skakanje navdušili tudi sami. Všeč jim je bil program, tečaj in triki, ki so se jih otroci naučili. Povabili smo jih, da so preizkusili enostavne skoke tudi sami in tako pridobili drugačen pogled na možnost uporabe trampolina. Navdušili smo jih za nekoliko drugačno obliko rekreacije. Prvi koraki na trampolinu so zelo zabavni, polni smeha in veselja.  Zanimiva informacija je, da se pri skakanju na trampolinu izloča hormon sreče. Za srečo in užitek v športu  velja: bolj ga obvladaš, bolj uživaš. Bolj si aktiven in posledično bolj zdrav. Odraslim svetujemo, da je  prvo srečanje s trampolinom v družbi strokovno podkovane osebe, ki predstavi varno uporabo trampolina in prikaže pravilno skakanje na njem. S tem se prepreči, da bi zaradi nevednosti prišlo do neljubih poškodb. Tako odrasli osebi kot otroku se ob skakanju na trampolinu izboljšata motorika in koordinacija telesa, poveča se kondicijska pripravljenost in zmanjšuje stres, ki smo mu izpostavljeni vsakodnevno.

Trampolin je uporaben rekvizit  v vrhunskem športu za trening akrobatike. Z različnimi koordinacijskimi in ravnotežnimi vajami širimo spekter novih gibalnih vzorcev, kar je osnova za vsakega dobrega športnika.

Vsem,  tudi tistim ki imate namen kupiti trampolin za domačo uporabo oz. ga doma že imate svetujem, da se  udeležite  tečaja na trampolinu. Naši vrhunski učitelji in trenerji trampolina, vas bodo naučili  pravilnega in varnega skakanja ter novih trikov. Po končanem tečaju sta varnost in  izvajanje različnih skokov in trikov na mnogo višji ravni.

Tečaje izvajamo v Kranju na stadionu in v Ljubljani v športnem parku Savsko naselje (za POP TV-jem).